Teamfoto BMP Vastgoedonderhoud
Werkzaam in Den Helder, hoofdvestiging 's-Hertogenbosch
Waarom u uw dak juist in de lente moet onderhouden Redactie, 13 april 2024
Vertrouw op de deskundige dakdekker van BMP Vastgoedonderhoud voor al uw dakgootklussen.
Voorkom problemen met uw dakgoot door regelmatige inspecties en reinigingen door BMP Vastgoedonderhoud.

Een dak dient bestand te zijn tegen regen, storm en sneeuw. Het dak ondervindt gedurende het jaar diverse weersomstandigheden. Het is verstandig om regelmatig uw dak te laten controleren en onderhouden.

Wanneer is het geschikte moment om dit aan te pakken?Waarom is het verstandig om het dak goed te onderhouden?Het doel van deze blogpost is om te benadrukken waarom het essentieel is om uw dak regelmatig te laten inspecteren en onderhouden, en wanneer dit het beste kan gebeuren.

Waarom is het essentieel om uw dak in goede conditie te houden?

In de loop van het jaar heeft Nederland te maken met hevige weersomstandigheden. Het dak wordt blootgesteld aan verschillende extreme weersomstandigheden zoals harde wind, strenge vorst en hoge temperaturen in de zomer. Hierdoor kunnen zich problemen voordoen, zoals lekkages, die echter voorkomen kunnen worden door uw dak op tijd te onderhouden.

Het onderhouden van platte daken is van groot belang, met name omdat ze vatbaarder zijn voor neerslag dan hellende daken. Wanneer u regelmatig onderhoud aan uw dak verricht, inclusief jaarlijkse inspecties, kunt u snel eventuele schade ontdekken. Hierdoor zijn kleine scheurtjes in de dakbedekking, verzakkingen of beginnende lekkages eenvoudig te repareren of volledig te voorkomen.

Hoe belangrijk is dit seizoen voor onderhoud?

Het is niet altijd uitvoerbaar om dakonderhoud te doen onder alle omstandigheden. Veel mensen wachten met het onderhoud totdat het weer gunstig is, maar door de onvoorspelbare zomerstormen en hoge temperaturen is dit niet altijd mogelijk. Alleen wanneer de omstandigheden optimaal zijn, is het veilig om het dak te beklimmen.

De lente is ideaal om deze taak te volbrengen. Vaak heerst er rustig weer met weinig wind en regen. Bovendien zijn de temperaturen niet extreem hoog en is er minder uv-straling dan tijdens de zomermaanden. Dit vormt de ideale setting voor een inspectie of onderhoud aan uw dak.

Door uw dak in de lente te laten inspecteren en onderhouden, verkleint u de kans op problemen in de herfst en winterperiode. Het kan moeilijk zijn om in deze perioden een dakdekker te vinden vanwege hun drukke schema's. Het is slim om tijdig onderhoud uit te laten voeren om mogelijke problemen in de toekomst te voorkomen.

Het belang van goed dakonderhoud in het voorjaar uitgelegd

Er zijn diverse manieren om dakonderhoud uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan het reinigen van het dak of het herstellen van beschadigde dakbedekking. Heeft u behoefte aan een dakinspectie, dakonderhoud of heeft u vragen? Wij staan voor u klaar!U kunt telefonisch contact opnemen met BMP Vastgoedonderhoud via 085 106 1062. Wij helpen u graag verder.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1062

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over BMP Vastgoedonderhoud

BMP Dakspecialist staat voor je klaar voor diverse dakwerkzaamheden. We zijn werkzaam in een ruim werkgebied van Noord- & Zuid-Holland, Brabant en Limburg. Je kunt ons inschakelen voor het plaatsen van verschillende soorten dakbedekking, een dakinspectie, dakonderhoud of dakisolatie. Heb je een lekkage of schade aan u dak? Ook met het repareren, herstellen of vervangen van je dak of dakgoten helpen wij je graag.


Door de jarenlange ervaring beschikken wij over alle benodigde kennis en kunde of de gewenste kwalitatieve kwaliteit te leveren. Hiervoor werken we met kwalitatief goede en gecertificeerde dakbedekkingen. Ben jij dus op zoek naar een professionele dakdekker voor jouw dak? Neem dan contact met ons op.


VCA