Teamfoto BMP Vastgoedonderhoud
Werkzaam in Den Helder, hoofdvestiging 's-Hertogenbosch
Het voorkomen van lekkages op uw dak handige tips Redactie, 31 oktober 2023
BMP Vastgoedonderhoud - uw partner voor dakinspectie in Den Helder.
Vertrouw de deskundige dakdekkers van BMP Vastgoedonderhoud voor een grondige dakinspectie in Den Helder.

Hoe u problemen met lekkage op uw dak kunt vermijden

Een goed onderhouden dak is essentieel om lekkages en waterschade te voorkomen. Dakpannen die beschadigd zijn, een vuil ophopend plat dak en verstopte afvoeren kunnen grote problemen veroorzaken. Vind hier enkele nuttige stappen om uw dak in optimale conditie te houden.

Regelmatige inspectie van uw dakpannen is nodig

Een regelmatige inspectie van uw dakpannen kan onopgemerkte lekkages voorkomen. Let hierbij op weggewaaide, gebroken of scheve exemplaren. Zelfs als er geen zichtbare tekenen van lekkage zijn aan de binnenkant van uw huis, kunnen beschadigde dakpannen houtrot veroorzaken in het dakbeschot en de panlatten. Zorg ervoor dat eventuele gebreken direct worden gerepareerd om verdere schade te voorkomen.

Belangrijke adviezen om uw platte daken schoon en in optimale conditie te houden

Op platte daken hoopt zich vuil op bij afvoeren en plekken waar het dak enigszins verzakt. Vuil dat aankoekt kan de dakbedekking beschadigen en zelfs de wortels van planten kunnen schade veroorzaken aan het platte dak. Om verstoppingen te voorkomen en de levensduur van uw dakbedekking te verlengen, is het essentieel om dit vuil te verwijderen.

Houd uw dakgoten netjes en vuilvrij

Om te voorkomen dat vuil de goten beschadigt en verstoppingen veroorzaakt, is het belangrijk om regelmatig dakgoten schoon te maken. Wanneer het hevig regent, kan water via overstromende dakgoten uw woning binnendringen, vooral als u een dakraam hebt. Om waterschade te voorkomen en ervoor te zorgen dat uw dakafvoersysteem goed werkt, is het belangrijk om uw dakgoten schoon te houden.

Het is mogelijk dat vuil en bladeren de afvoeren en regenpijpen blokkeren, waardoor er mogelijk problemen ontstaan met de riolering en waterophoping op het dak. Handige tools zoals bladvangers en bolroosters kunnen helpen bij het vrijhouden van het afvoersysteem. Regelmatige controle en schoonmaak zijn essentieel om het risico op overstromingen van uw dak te verminderen.

Het regelmatig onderhouden van uw dak is van groot belang voor de bescherming van uw huis en de verlenging van de levensduur van uw dakbedekking, wat resulteert in kostenbesparingen op de lange termijn. Wilt u tijd en moeite besparen? Neem dan vrijblijvend contact op met 085 106 1062 of vraag een offerte aan. Bij BMP Vastgoedonderhoud weet u er zeker van dat dakinspecties en dakonderhoud professioneel wordt uitgevoerd.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1062

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over BMP Vastgoedonderhoud

BMP Dakspecialist staat voor je klaar voor diverse dakwerkzaamheden. We zijn werkzaam in een ruim werkgebied van Noord- & Zuid-Holland, Brabant en Limburg. Je kunt ons inschakelen voor het plaatsen van verschillende soorten dakbedekking, een dakinspectie, dakonderhoud of dakisolatie. Heb je een lekkage of schade aan u dak? Ook met het repareren, herstellen of vervangen van je dak of dakgoten helpen wij je graag.


Door de jarenlange ervaring beschikken wij over alle benodigde kennis en kunde of de gewenste kwalitatieve kwaliteit te leveren. Hiervoor werken we met kwalitatief goede en gecertificeerde dakbedekkingen. Ben jij dus op zoek naar een professionele dakdekker voor jouw dak? Neem dan contact met ons op.


VCA