Teamfoto BMP Vastgoedonderhoud
Werkzaam in Den Helder, hoofdvestiging 's-Hertogenbosch
Kies voor een milieuvriendelijk dak en draag bij aan een betere wereld Redactie, 6 december 2023
Op zoek naar efficiënte isolatieoplossingen voor uw schuine dak? Neem contact op met BMP Vastgoedonderhoud.
BMP Vastgoedonderhoud - expert in het isoleren van uw schuine dak.

Koester duurzaamheid, want het heeft niet alleen betrekking op de planeet, maar ook op onszelf en de toekomstige generaties. Tegenwoordig is het hebben van zonnepanelen op uw dak niet meer zo bijzonder, maar er zijn nog meer mogelijkheden om uw dak te verduurzamen. In dit artikel ontdek je verschillende manieren om je dak duurzamer te maken. Dit is niet alleen goed voor de planeet, maar vaak ook voor je portemonnee!

Geniet van de voordelen van een groendak op uw dak

Dakbedekking begroeid met kruiden, grassen of planten zorgt voor duurzaamheid. Een groendak heeft vele andere voordelen naast het creëren van een groene leefomgeving. Met het groendak wordt de levensduur van de dakbedekking verlengd, doordat het schadelijke invloeden zoals wind, regen en zon tegenhoudt. Met het groendak wordt niet alleen een duurzame leefomgeving gerealiseerd, maar ook de biodiversiteit gestimuleerd en de lucht gezuiverd van schadelijke stoffen.

Een goed geïsoleerd dak: een duurzame keuze

Om minder warmte te laten ontsnappen via het dak, is het verstandig om uw dak goed te isoleren. Dit kan oplopen tot wel 30% van de warmte. Door uw dak goed te isoleren, zal er minder warmte ontsnappen. Dit heeft als resultaat dat uw energierekening lager uitvalt. Bovendien zorgt een geïsoleerd dak voor meer wooncomfort en fungeert het als geluidsisolatie. Hoewel het isoleren van uw dak een investering vereist, kunt u dit vaak binnen 10 jaar terugverdienen dankzij de energiebesparingen.

Profiteer van een duurzaam dak met de juiste dakbedekking

Indien u een plat dak heeft, is EPDM de beste optie om te zorgen voor een milieuvriendelijk dak. Met een levensduur van 50 jaar en zijn weerstand tegen Uv-straling, is EPDM zeer betrouwbaar. Niettemin zijn er vele andere soorten dakbedekking beschikbaar. U kunt 085 106 1062 bellen om te bespreken welke dakbedekking het best past bij uw specifieke situatie.

Profiteer van de voordelen van natuurlijk daglicht

Overweeg om een dakraam of lichtkoepel in uw dak te laten plaatsen voor een duurzamere woonomgeving. Een dakraam of lichtkoepel op uw dak zorgt ervoor dat daglicht uw woning bereikt, wat niet alleen goed is voor uw gezondheid maar ook voor uw energiekosten. Dankzij het daglicht krijgt u niet alleen licht en warmte binnen, maar hoeft u ook minder vaak de lampen en de verwarming aan te zetten.

Draag bij aan een betere wereld met een op maat gemaakt duurzaam dak

Kort gezegd, er zijn talloze manieren om uw dak milieuvriendelijker te maken!Wilt u graag meer informatie over de specifieke opties die aansluiten bij uw persoonlijke omstandigheden? Neem dan gerust contact op met BMP Vastgoedonderhoud!Dit is mogelijk door het invullen van het contactformulier op deze site.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1062

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over BMP Vastgoedonderhoud

BMP Dakspecialist staat voor je klaar voor diverse dakwerkzaamheden. We zijn werkzaam in een ruim werkgebied van Noord- & Zuid-Holland, Brabant en Limburg. Je kunt ons inschakelen voor het plaatsen van verschillende soorten dakbedekking, een dakinspectie, dakonderhoud of dakisolatie. Heb je een lekkage of schade aan u dak? Ook met het repareren, herstellen of vervangen van je dak of dakgoten helpen wij je graag.


Door de jarenlange ervaring beschikken wij over alle benodigde kennis en kunde of de gewenste kwalitatieve kwaliteit te leveren. Hiervoor werken we met kwalitatief goede en gecertificeerde dakbedekkingen. Ben jij dus op zoek naar een professionele dakdekker voor jouw dak? Neem dan contact met ons op.


VCA