Dakrenovatie Den Helder

Wilt u uw dak onderwerpen aan een grondige inspectie, of is deze toe aan renovatie? In Den Helder kunt u terecht bij de dakdekkers van BMP Dakspecialist voor elke dakrenovatieklus, groot of klein. U kunt direct contact met ons opnemen via 085 - 106 10 62 of een offerte aanvragen via het contactformulier .

Functie dakrenovatie Den Helder

Een dak van goede kwaliteit zorgt voor een hogere waarde van het huis en een lagere energierekening. Met onze Nederlandse weersomstandigheden krijgt een dak veel te verduren. Zware regenval, felle zon, harde wind, vorst of sneeuw kunnen allemaal leiden tot slijtage aan uw dak. Hierdoor kunnen er al snel scheurtjes of blaasjes ontstaan in de dakbedekking. Het kan ook leiden tot grotere beschadigingen, zoals lekkage of aantasting van de dakconstructie.

Dakrenovatie is niet hetzelfde als dakreparatie. Bij dakrenovatie wordt er altijd iets vernieuwd aan het dak. Met dakrenovatie kan het dak bijvoorbeeld energiebesparender of waterafstotend gemaakt worden. Soms is renovatie niet per se nodig en volstaat een reparatie. Maar dakrenovatie is een goede keuze als uw dak vaak dezelfde problemen veroorzaakt of als deze al een tijdje meegaat.

Dakinspectie Den Helder

Kleine beschadigingen kunnen verergeren en op lange termijn leiden tot hoge onkosten. Het tijdig laten renoveren van het dak helpt om deze onveilige situaties, en de hoge onkosten die ze met zich mee kunnen brengen, te voorkomen. Daarom is het slim om er op tijd bij te zijn. Wacht niet te lang en schakel zo snel mogelijk een professionele vakman in.

Als u twijfelt aan de kwaliteit van uw dak, kunnen we bij BMP Dakspecialist een dakinspectie bij u uitvoeren en deze in kaart brengen. Het is slim om dit eens in de paar jaar te laten doen. Tijdens een dakinspectie wordt het dak uitgebreid onderzocht op beschadigingen in de dakbedekking of dakconstructie.

Kosten dakrenovatie Den Helder

De kosten van dakrenovatie variëren, afhankelijk van het soort beschadigingen, de dakgrootte en het type dakbedekking. Dakrenovatie aan een schuin dak kost bijvoorbeeld veel meer tijd dan aan een plat dak. Daarbij is materiaal als bitumen minder prijzig dan dakpannen. Het kost gemiddeld zo’n 1500 euro om een plat dak te renoveren. Bij een schuin dak ligt dat bedrag rond de 5000 euro.

Waar rekening mee houden bij dakrenovatie

Mocht u overwegen om het dak te laten renoveren kunt u op een aantal dingen letten. U kunt er bijvoorbeeld over nadenken om de dakrenovatie te combineren met andere werkzaamheden aan uw dak. Denk hierbij aan het plaatsen van Dakisolatie en zonnepanelen, het laten reinigen van uw dak of het vervangen van dakgoten en zinkwerk.

Het is daarnaast belangrijk om ervan verzekerd te zijn dat het dak een goede luchtdichtheid houdt. Dit om te voorkomen dat er ongewenste luchtstromen ontstaan, die gepaard gaan met warmteverlies. U kunt zich ook afvragen of er asbest in uw dak zou kunnen zitten. Als dit zo is, kunt u het beste de hele dakbedekking laten vervangen. Tot slot is het soms handig, of zelfs noodzakelijk, om behalve een dakdekker ook een architect in te schakelen. U kunt uw dakdekker hierin om advies vragen.

Contact met BMP Dakspecialist voor dakinspectie of dakrenovatie

Bij BMP Dakspecialist bieden we eerlijk advies en kwalitatieve uitvoering, tegen een goede prijs. Onze dakdekkers informeren u graag over de mogelijkheden en bieden passend advies over de oplossing voor uw dak. We kunnen dan ook met u meedenken of we de renovatie kunnen combineren met andere dakwerkzaamheden.

Zoekt u met spoed een bekwame dakdekker om uw dak te inspecteren of renoveren? In Den Helder kunt u BMP Dakspecialist inschakelen voor iedere dakrenovatieklus. Wacht niet te lang, bel naar 085 - 106 10 62 of maak gebruik van het contactformulier en er staat zo snel mogelijk een vakman bij u voor de deur.